Potrebujete pomoč? +386 (0) 41 763 501
RTV Servis ZIP, Boštjan Gorečan s.p.
Košarica
Košarica
Potrebujete pomoč? +386 (0) 41 763 501
RTV Servis ZIP, Boštjan Gorečan s.p.
Košarica
Spletni nakup
Stirea Ceramic LIKALNI SISTEM
Znamka: Stirea Ceramic
Interna oznaka: stirea1
Stirea Ceramic

499.00 €
info


Brezplačna dostava


Likalni sistem s keramično prevleko za lahkotno drsenje in najboljše rezultate likanja

Stirea Ceramic združuje desko ter profesionalni likalnik s parnim kotličkom na suho paro. Visok pritisk, kakovostna para ter ogrevana deska so zagotovilo za odličen rezultat likanja vseh vrst tkanin, tudi tistih najtežavnejših. Seveda omogoča tudi navpično likanje ter likanje na zračni blazini (napihovanje). Na veliki likalni površini (120 x 45 cm) z lahkoto likate tudi velike kose oblačil. Sesalni sistem tkanino prilepi na mizo, kar preprečuje nastajanje gub. Odvečna para ne puhti v obraz, saj jo sistem sočasno odsesa. Ogrevana površina likalne mize skrajša čas sušenja tkanin.

PREDNOSTI

Aparati so zanesljivi, ker je jeklo inox, iz katerega so izdelani, obdelano ter varjeno po posebnem postopku TIG v zaščitnem plinu visoko legiranih materialov, kar zagotavlja zvare visoke kakovosti.

Drugi pomemben element sta grelec in material, iz katerega je grelec izdelan. Apnenec je namreč najbolj agresiven na materialih, kot je na primer AISI 321, iz katerega so običajno izdelani grelci. V kotličku Stirea Ceramic pa je grelec izdelan iz posebnega materiala INCOLOY 800, ki je neprožen, zato se nanj apnenec težje nalaga, kar seveda zagotavlja daljšo življenjsko dobo.

Grelec je vgrajen v kotličku, kar prinaša naslednje prednosti:

-hitreje segreje vodo, kar pomeni, da lahko prej začnete likati in prihranite energijo in čas,

-manjša je razpršenost toplote znotraj aparata, kar pomeni tudi manjši termični stres za sestavne dele,

-apnenec se razbije na tako drobne delčke, ki jih sam parni curek pri likanju odnese iz kotlička.

Suha para nastaja s pomočjo dvojnega grelca. Prvi grelec je nameščen na notranji strani uparjalnega kotlička, kjer se voda upari in kot para potuje do likalnika. Drugi grelec je nameščen v likalniku tik pod likalno ploskvijo, kjer dodatno segreva paro do te mere, da je nenehno v plinastem stanju. S tem preprečuje kapljanje vode iz likalnika, hkrati pa se povečuje tudi tlak pare.

Moč pare, ki na izhodu likalnika dosega do 3,5 bara, omogoča večplastno likanje. Nekatere kose oblačil (kuhinjske krpe, perilo, nogavice, posteljnino) lahko zložite enega vrh drugega in vse zlikate z enim zamahom, saj para prodira skozi več plasti tkanine naenkrat. Tovrstno likanje je dobrodošlo predvsem pri likanju perila, za katerega ni toliko pomembno, da je brezhibno zlikano, pač pa je pomembnejše, da je delo hitro opravljeno.

Ventilator pod likalno mizo deluje tudi v obratni smeri. Napihovalni sistem napihne oblačilo, tako da s pomočjo zračne blazine omogoči pred likalnikom vedno napeto tkanino. To bistveno olajša likanje, skrajša čas dela in seveda prepreči nastajanje gub pri likanju nabranih kril, moških srajc in drugih občutljivih tkanin.

S pomočjo suhe pare lahko likamo kot doslej, vendar z eno samo temperaturno nastavitvijo za vse vrste tkanin. Svilena, bombažna ali lanena oblačila - suha para je enako prijazna do vseh in blaga ne poškoduje. Pri tem ne smemo pozabiti na uporabo teflonskega nastavka pri občutljivejših in umetnih tkaninah.

Funkcionalna aktivna likalna miza z gretjem, napihovanjem in odsesavanjem:

  • Odsesavanje zagotavlja tesno prileganje tkanine na površino likalne deske, globok prodor pare v tkanino in odstranjevanje odvečne vlage iz tkanine. 

Omogoča lažje likanje lahkih in drsnih tkanin (svila ) saj so pritrjene na likalno desko, so nedrseče in enostavne za likanje. V debele tkanine, kot so kavbojke, para prodre skozi in se tako hitreje gladijo.

  • Napihovanje je koristno pri likanju občutljivih tkanin. Ventilator pod likalno mizo deluje tudi v obratni smeri. Napihovalni sistem napihne oblačilo, tako da s pomočjo zračne blazine omogoči pod likalnikom vedno napeto tkanino. To bistveno olajša likanje, skrajša čas dela in seveda prepreči nastajanje gub pri likanju nabranih kril, moških srajc in drugih občutljivih tkanin.
  • Ogrevana likalna deska vam pomaga hitro likati rahlo vlažno perilo in preprečuje, da bi se delovna površina sistema zmočila. Idealno je za likanje posteljnine, zaves, prtov in težkih tkanin.   

Hitrejše, boljše in enostavno likanje zagotavlja inovativni keramični likalnik podjetja Metalnova, vodilnega v raziskavah inovativnih izdelkov. Zaradi keramične likalne ploskve likalnika je likanje lažje in hitrejše, saj likalnik lahkotno drsi po površini. Keramična likalna površina poskrbi tudi, da likalnik ne pušča neprijetnega svetlečega učinka pri likanju temnih oblačil, zato ni potrebno uporabljati teflonskega nastavka. Likalna površina se z lahkoto očisti in je zaščitena pred zunanjimi agensi, zato ne oksidira.  Zagotavlja tudi prihranek energije v primerjavi s tradicionalnimi likalniki.

Možnost nakupa staro za nov., priznamo vam dodatni popust.Za informacije pokličite. 041 763 501

Tehnične lastnosti

Skupna moč grelcev: 2400 W

Prostornina parnega kotlička: 1,2 l

Pritisk pare: 3 Ba

Ogrevana likalna deska: DA

Snemljiv kotliček likalnika: DA

Stikalo za vklop celega sistema: DA

Dimenzije likalne mize: 120 × 45 cm

Nastavljivost po višini: 6 položajev od 76 do 100 cm


RTV servis ZIP - Telefon
RTV servis ZIP - SMS